Loading

Dr.Öğr.Üyesi

Güliz HASKARACA

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

gyaldirak@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 54 54

7-BİLDİRİLER :
1 Al Fatma, HASKARACA GÜLİZ - A Novel Approach in Poultry Carcass Decontamination: Ultrasound Technology - İngilizce - 2023
2 BOSTANCI SELBEŞ ESRA, HASKARACA GÜLİZ, Çetinkaya Sümeyye - A Carcinogene Compound in Meat and Meat Products: Heterocyclic Aromatic Amines. - pp.21 - İngilizce - 2021
3 HASKARACA GÜLİZ,BOSTANCI ESRA - Changes in Meat and Meat Product Consumptıon of Turkısh People durıng the COVID-19 Pandemic. - İngilizce - 2020
4 BOSTANCI ESRA,HASKARACA GÜLİZ - Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolünde Görüntü İşleme Teknolojilerinin Kullanımı. - Türkçe - 2020
5 HASKARACA GÜLİZ,BOSTANCI ESRA - Online Meat Shopping Behavior of Turkish Adults During The COVID-19 Pandemic. - İngilizce - 2020
6 HASKARACA GÜLİZ,Kandil Bengisu,İnözü Kübra Nazlı,Koçanlar Nisanur,Sancaktar Sinem - Factors Influencing Consumption of Meat in Turkey - İngilizce - 2019
7 HASKARACA GÜLİZ,ÇATANA HATİCE,ÖMÜR YAVUZ KEMAL,SEZER ELİF - The effect of brine in different salt and CaCl₂ concentrations on the sensorial and textural properties of braided cheese - İngilizce - 2019
8 HASKARACA GÜLİZ - An evaluation on Fish Consumption Habits: The case of Sakarya, Turkey - İngilizce - 2019
9 HASKARACA GÜLİZ,Öztürk Özlem - The Effects of Potassium Lactate on Quality Characteristics and Shelf Life of Misket Meatball - İngilizce - 2019
10 YILDIZ SEMANUR,HASKARACA GÜLİZ - Role of Processing on Flavor Development in Meat - İngilizce - 2019
11 HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY - Physical, chemical and sensory quality of döner kebab processed by the sous vide method during refrigerated storage - İngilizce - 2018
12 ÖZSARAÇ NESRİN,KOLSARICI NURAY,DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ - Doneness degree and cooking methods effects on nutritional and sensory quality of döner - İngilizce - 2018
13 HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY - THE EFFECT OF DIFFERENT PACKAGING METHOD AND MICROWAVE HEATING ON MICROBIOLOGICAL QUALITY OF “DÖNER” DURING COLD STORAGE - İngilizce - 2018
14 HASKARACA GÜLİZ,KILIÇ EDA,DEMİROK SONCU EDA,KOLSARICI NURAY - A Traditional Turkish Meat Product: Inegöl Meatball and Changes in Quality Characteristics During Cold Storage - İngilizce - 2018
15 DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,KIRALAN MUSTAFA,KIRALAN SÜNDÜZ SEZER,KOLSARICI NURAY - Volatile compounds of Inegöl meatball enriched with green tea extract during storage at 4°C - İngilizce - 2018
16 DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY - Influence of various packaging systems and microwave heating on quality characteristics of frozen döner - İngilizce - 2018
17 DEMİROK SONCU EDA,AYTEKİN NADİRE TUĞÇE,ÇELİK DERYA,DURSUN İLKNUR,ÖZDEMİR EMİNE YAĞMUR,USLU MERVE,HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY - Marinasyon ve Sous Vide Pişirmenin Tavuk Eti Kalitesine Etkisi - Türkçe - 2017
18 DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY,KIRALAN SÜNDÜZ SEZER,KIRALAN MUSTAFA - Effect on quality changes of vacuum packaging and sous vide pasteurization in frozen stored doner kebab - İngilizce - 2017
19 DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY - Microbiological, physicochemical, and sensorial characteristics of sous vide “Döner” - İngilizce - 2016
20 DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,kılıç eda,küçük başak,selahattin serkan şahin,hurisümeyra yılmz,KOLSARICI NURAY - Green tea extract as a natural antioxidant to retard lipid oxidation in inegöl meatball during refrigerated storage - İngilizce - 2015
21 HASKARACA GÜLİZ,KOLSARICI NURAY,DEMİROK SONCU EDA,nesrin özsaraç - MICROBIAL QUALITY OF TRADITIONAL TURKISH MEAT PRODUCT DÖNER COOKED UNDER DIFFERENT CONDITIONS - İngilizce - 2015
22 nesrin özsaraç,KOLSARICI NURAY,HASKARACA GÜLİZ,DEMİROK SONCU EDA - Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Döner Cooked with Different Methods and Times - İngilizce - 2015
23 DEMİROK SONCU EDA,KOLSARICI NURAY,Buğra bilki,feyza Yetimoğulları,hatice üçler,yeliz bayar,HASKARACA GÜLİZ - Tavuk eti kalitesi üzerine dondurma ve buz çözümünün etkisi - Türkçe - 2015
24 nesrin özsaraç,KOLSARICI NURAY,HASKARACA GÜLİZ,DEMİROK SONCU EDA - Tavuk dönerlerde farklı pişirme yöntemleri ve sürelerinin heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi - İngilizce - 2015
25 KOLSARICI NURAY,ÖZ FATİH,HASKARACA GÜLİZ,DEMİROK SONCU EDA,ÖZSARAÇ NESRİN - Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products - İngilizce - 2013
26 KOLSARICI NURAY,DEMİROK SONCU EDA,HASKARACA GÜLİZ,AKBAL ŞULE,GÜMLER ENİSE,ÖZEL EMRE - Turkey kavurma production and effects of synthetic and natural antioxidants on oxidative changes in kavurma during refrigerated storage - İngilizce - 2013
27 DEMİROK SONCU EDA,KOLSARICI NURAY,HASKARACA GÜLİZ,KÖROĞLU ESRA - Kaplamalı Tavuk Ürünlerinde Üretim Prosesi Boyunca Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimler - Türkçe - 2013
28 YALDIRAK GÜLİZ,YÜKSEL ASUMAN,DEMİRKOL OMCA,COŞANSU AKDEMİR SERAP - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam - İngilizce - 2011
29 YÜKSEL ASUMAN,YALDIRAK GÜLİZ,METE AYSUN,SEBAT CEREN,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - İngilizce - 2011
30 YALDIRAK GÜLİZ,ORCUN AYSUN,COŞANSU AKDEMİR SERAP,DEMİRKOL OMCA - Geleneksel Bir Tahıl ürünü “Uhut” - İngilizce - 2010
31 ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU,YALDIRAK GÜLİZ - The effect of surfcera® treatment on the growth of Salmonella enteritidis on chicken skin - İngilizce - 2009
32 ÇAĞRI MEHMETOĞLU ARZU,KOLA OSMAN,YALDIRAK GÜLİZ,BODUR TULAY - The effect of surfcera® treatment on the growth of Listeria monocytogenes on frankfurters - İngilizce - 2009
1.1 A-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q1 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Karakus, Eylem; Ayhan, Zehra; Haskaraca, Guliz; - Development and characterization of sustainable-active-edible-bio based films from orange and pomegranate peel waste for food packaging: Effects of particle size and acid/plasticizer concentrations - FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE - Vol.37 - ISSN : 2214-2894 - DOI : 10.1016/j.fpsl.2023.101092 - English - Article - 2023 - WOS:001016790300001
2 Karaca, Irem Melda; Haskaraca, Guliz; Ayhan, Zehra; Gultekin, Emre; - Development of real time-pH sensitive intelligent indicators for monitoring chicken breast freshness/spoilage using real packaging practices - FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - Vol.173 - ISSN : 0963-9969 - DOI : 10.1016/j.foodres.2023.113261 - NOV - English - Article - 2023 - WOS:001046659300001
3 Al Obaidi, Amal; Karaca, Irem Melda; Ayhan, Zehra; Haskaraca, Guliz; Gultekin, Emre; - Fabrication and validation of CO2-sensitive indicator to monitor the freshness of poultry meat - FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE - Vol.34 - ISSN : 2214-2894 - DOI : 10.1016/j.fpsl.2022.100930 - English - Article - 2022 - WOS:000860693100002
4 Haskaraca, G; Juneja, VK; Mukhopadhyay, S; Kolsarici, N; - The effects of grapefruit seed extract on the thermal inactivation of Listeria monocytogenes in sous-vide processed doner kebabs - FOOD CONTROL - Vol.95 - pp.71 - ISSN : 0956-7135 - DOI : 10.1016/j.foodcont.2018.07.006 - English - Article - 2019 - WOS:000447093700010
5 Haskaraca, G ; Demirok, E ; Kolsarici, N ; Oz, F ; Ozsarac, N - Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products - FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - pp.373 - ISSN : 0963-9969 - DOI : 10.1016/j.foodres.2014.04.001 - English - Proceedings Paper - 2014 - WOS:000342552500014
6 Cagri-Mehmetoglu, A; Yaldirak, G; Bodur, T; Simsek, M; Bozkir, H; Eren, NM - Incidence of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in two Kasar Cheese processing environments - FOOD CONTROL - Vol.22 - pp.762 - ISSN : 0956-7135 - DOI : 10.1016/j.foodcont.2010.11.011 - MAY - English - Article - 2011 - WOS:000286856200019
1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Cosansu, Serap; Mol, Suhendan; Haskaraca, Guliz; - Sous-vide cooking: Effects on seafood quality and combination with other hurdles - INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE - Vol.29 - ISSN : 1878-450X - DOI : 10.1016/j.ijgfs.2022.100586 - English - Article - 2022 - WOS:000901449300001
2 Soncu, ED; Haskaraca, G; Kolsarici, N; - Presence of acrylamide and heterocyclic aromatic amines in breaded chicken meat products and dietary exposure of Turkish population from Ankara based on the food frequency questionnaire study - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Vol.244 - pp.501 - ISSN : 1438-2377 - DOI : 10.1007/s00217-017-2976-1 - English - Article - 2018 - WOS:000425527600012
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Ozsarac, N; Kolsarici, N; Soncu, ED; Haskaraca, G; - Formation of heterocyclic aromatic amines in doner kebab cooked with different methods at varying degrees of doneness - FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART A-CHEMISTRY ANALYSIS CONTROL EXPOSURE & RISK ASSESSMENT - Vol.36 - pp.225 - ISSN : 1944-0049 - DOI : 10.1080/19440049.2018.1562230 - English - Article - 2019 - WOS:000461868700004
2 Haskaraca, G; Soncu, ED; Kolsarici, N; Oz, F; Juneja, VK; - Heterocyclic aromatic amines content in chicken burgers and chicken nuggetssold in fast food restaurants and effects of green tea extract and microwave thawing on their formation - JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION - Vol.41 - pp. - ISSN : 0145-8892 - DOI : 10.1111/jfpp.13240 - English - Article - 2017 - WOS:000417195400028
1.1 D-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q4 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Haskaraca, G; Kolsarici, N; - An assessment of the microbial quality of "doner kebab" during cold storage: Effects of different packaging methods and microwave heating before consumption - JOURNAL OF FOOD SAFETY - Vol.39 - ISSN : 0149-6085 - DOI : 10.1111/jfs.12592 - English - Article - 2019 - WOS:000458386800024
2 Bodur, T; Yaldırak, G; Kola, O; Mehmetoğlu, AÇ - Inhibition of Listeria Monocytogenes and Escherichia Coli O157H7 on Frankfurters Using Scallop-Shell Powder - Journal Of Food Safety - Vol.30 - pp.740 - ISSN : 1745-4565 - 2010 - SAU
1.3-ÜAK VE SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SENATOSU TARAFINDAN BELİRLENEN ULUSLARARASI ALAN ENDEKSLERİNDE TARANAN DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ VEYA ULAKBİM, TR-DİZİN TARAFINDAN TARANAN ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE :
1 Hatice SIÇRAMAZ, Güliz HASKARACA, Yusuf ARSLAN - Changes in Food Supply and Consumption Practices of People in Turkey During the COVID-19 Pandemic - Sakarya University Journal of Science (SAUJS) - Vol.26 - pp.300 - DOI : https://doi.org/10.16984/saufenbilder.999233 - 2022
2 Haskaraca G., Arslan Y., Ayhan Z - Evaluation of Factors Affecting Consumers' Poultry Meat Consumption Habits and Perceptions and Poultry Breeding Processes - Gıda-The Journal of Food - Vol.47 - pp.1014 - DOI : https://doi.org/10.15237/gida.GD22080 - 2022
3 Hatice Sıçramaz, Güliz Haskaraca, Yusuf Arslan - Changes in Food Supply and Consumption Practices of People in Turkey During the COVID-19 Pandemic - Sakarya University Journal of Science - Vol.26 - pp.300 - DOI : 10.16984/saufenbilder.999233 - 2022
4 Arslan, Y., Haskaraca, G., Bostanci, E. - Effects of the COVID-19 Pandemic on Eating and Meat Consumption Habitsof Turkish Adults - Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi - pp.63 - DOI : 10.24925/turjaf.v9i1.63-69.3704 - eng - paper - 2021 - TRDizin
5 Haskaraca, G., Bostancı, E. and Arslan, Y. - Effects of the COVID-19 Pandemic on Eating and Meat Consumption Habits of Turkish Adults - Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology - Vol.9 - pp.63 - ISSN : 2148-127X - DOI : https://doi.org/10.24925/turjaf.v9i1.63-69.3704 - 2021
6 Haskaraca, G., and Bostancı, E. - Changes in the Online Food and Meat Shopping Habits of Turkish Adults During Covid-19 Pandemic. - Icontech International Journal of Surveys, Engineering, Technology - Vol.4 - pp.65 - ISSN : ISSN 2717-7270 - DOI : https://doi.org/10.46291/ICONTECHvol4iss3pp65-79 - 2020
7 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G., Köroğlu, E. ve Kolsarıcı, N. - Donmuş Depolanan Tavuk Burgerlerde Yeşil Çay Ekstraktının Lipolitik Değişimler ve Mikrobiyel İnhibisyon Üzerine Etkisi - Gıda Dergisi - Vol.41 - pp.329-336 - ISSN : 1300-3070 - DOI : DOI: 10.15237/gida.GD16012 - 2016
8 Ayar, A., Demi̇rkol, O., Öztürk Yilmaz, S., Öztürk, S., Akdemi̇r, S., Korkmaz, E., Gümüşay, Ö., Duman, H., Haskaraca, G., Kulaksiz, Z., Çantik, İ., Ergene, E., Siçramaz, H. - Diyet lif değeri yüksek bazı gıda sanayi artıklarının yoğurt ve dondurmada kullanılabilirliği ve bu ürünlerin kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması - pp.1 - tur - project - 2014 - TRDizin
1.4-DİĞER ULUSLARARASI HAKEMLİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ BİLİMSEL/SANATSAL MAKALE :
1 Haskaraca Güliz ve Kolsarıcı Nuray - Sous Vide Teknolojisi ve Et Teknolojisine Uygulama Olanakları. Teknolojik Araştırmalar - Teknolojik Araştırmalar GTED - Vol.8 - pp.39-49 - ISSN : 1306-7648 - 2013
7.2-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE TAM METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Bostanci, E., Haskaraca, G. and Çetinkaya, S. - A Carcinogene Compound in Meat and Meat Products: Heterocyclic Aromatic Amines - 2021
2 Yildiz, S., Haskaraca, G. - Role of Processing on Flavor Development in Meat. November 7-8, 341-351 pp, ISBN: 978-975-374-249-8. - 2019
3 Güliz Haskaraca, Bengisu Kandil, Kübra Nazli Inözü, Nisanur Koçanlar, Sinem Sancaktar - Factors Influencing Consumption of Meat in Turkey - 2019
4 Demirok Soncu, E., Aytekin, N.T., Çelik, D., Dursun, İ., Özdemir, E.Y., Uslu, M., Haskaraca, G. ve Kolsarici, N - Marinasyon ve sous vide pişirmenin tavuk eti kalitesine etkisi - 2017
5 Özsaraç, N., Kolsarıcı, N., Haskaraca, G. and Demirok Soncu, E. - Tavuk dönerlerde farklı pişirme yöntemleri ve sürelerinin heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi. - 2015
6 Demirok, E., Kolsarıcı, N., Haskaraca, G. and Köroğlu, E. - Kaplamalı Tavuk Ürünlerinde Üretim Prosesi Boyunca Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimler - 2013
7.3-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Al Fatma, HASKARACA GÜLİZ - Microbial Inactivation of Foodborne Pathogens by Ultrasound Technology - 2023
2 AlObaidi, A., Karaca, İ. M., Haskaraca, G., Zengin, H. İ., Gültekin, E., and Ayhan, Z. - Fabrication and Simulation of a Colorimetric pH-Sensitive TVBN Indicator for Use in Food Packaging - 2021
3 Haskaraca, G., and Al, F. - Using of ultrasound technology in poultry sector - 2021
4 Haskaraca, G., and Bostancı, E. - Online Meat Shopping Behavior of Turkish Adults During The COVID-19 Pandemic. - 2020
5 Haskaraca, G., and Bostancı, E. - Changes in Meat and Meat Product Consumption of Turkish People During THE COVID-19 Pandemıc - 2020
6 Haskaraca, G., Çatana, H., Ömür, Y. K. and Sezer, E. - The effect of brine in different salt and CaCl₂ concentrations on the sensorial and textural properties of braided cheese - 2019
7 Haskaraca, G. and Kolsarici, N - The effect of different packaging method and microwave heating on microbiological quality of “döner” during cold storage - 2018
8 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G. and Kolsarici, N - Influence of packaging methods and microwave heating on shelf life of frozen döner. - 2018
9 Haskaraca, G. and Kolsarici, N. - Physical, chemical and sensory quality of döner kebab processed by the sous vide method during refrigerated storage - 2018
10 Özsaraç, N., Kolsarıcı, N., Demirok Soncu, E. and Haskaraca, G. - Doneness degree and cooking method effects on nutritional and sensory quality of döner - 2018
11 Özsaraç, N., Kolsarıcı, N., Haskaraca, G. and Demirok Soncu, E. - Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Döner Cooked with Different Methods and Times. - 2015
12 Kolsarıcı N., Demirok E., Haskaraca G., Akbal, Ş., Gümler, E. and Özel, E. - Turkey kavurma production and effects of synthetic and natural antioxidants on oxidative changes in kavurma during refrigerated storage - 2013
13 Mehmetoğlu, AÇ; Kola, O; Yaldırak, G; Bodur, T - The Effect of Surfcera® Treatment on the Growth of Listeria monocytogenes on Frankfurters - 22-25 Nisan - 2009 - SAU
7.4-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Karaca, İ. M., AlObaidi, A., Haskaraca, G., Zengin, H. İ., Gültekin, E., and Ayhan, Z. - Development of a Colorimetric pH-Sensitive CO2 Indicator for Use in Food Packaging. - 2021
2 Sıçramaz, H., Haskaraca, G., and Arslan, Y. - The effect of COVID-19 pandemic on the consumption practices of people in Turkey. - 2021
3 Güliz Haskaraca ve Özlem Öztürk - The Effects of Potassium Lactate on Quality Characteristics and Shelf Life of Misket Meatball - 2019
4 Güliz Haskaraca - An evaluation on Fish Consumption Habits: The case of Sakarya, Turkey - 2019
5 Haskaraca, G., Kiliç Kanak, E., Demirok Soncu, E. and Kolsarici, N - A Traditional Turkish Meat Product: Inegöl Meatball and Changes in Quality Characteristics During Cold Storage - 2018
6 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G., Kiralan, M., Kiralan, S.S. and Kolsarici, N. - Volatile components and the sensory quality characteristics of green tea extract added Inegöl meatball - 2018
7 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G., Kolsarici, N., Kiralan, S.S. and Kiralan, M - Effect on quality changes of vacuum packaging and sous vide pasteurization in frozen stored doner kebab - 2017
8 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G. and Kolsarıcı, N. - Microbiological, physicochemical, and sensorial characteristics of sous vide “Döner” - 2016
9 Haskaraca, G., Kolsarıcı, N., Demirok Soncu, E. and Özsaraç, N - Microbial Quality of Traditional Turkish Meat Product “Döner” Cooked Under Different Condition - 2015
10 Demirok Soncu, E., Kolsarıcı, N., Bilki, B., Yetimoğulları, F., Üçler, H., Bayar, Y. ve Haskaraca, G - Tavuk eti kalitesi üzerine dondurma ve buz çözümünün etkisi - 2015
11 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G., Kilic, E., Küçük, B., Sahin, S.S., Yilmaz, H.S. and Kolsarici, N - Green tea extract as a natural antioxidant to retard lipid oxidation in inegöl meatball during refrigerated storage - 2015
12 Kolsarıcı N., Öz F., Haskaraca G., Demirok E. and Özsaraç N. - Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products. - 2013
13 Yaldırak, G., Yüksel, A., Demirkol O. and Cosansu, S. - The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam - 2011
14 Yuksel, A., Yaldırak, G., Mete, A., Sebat, C., Cosansu, S. and Demirkol, O. - Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey - 2011
15 Yaldırak, G., Örçün, A., Coşansu, S., Demirkol, O. - A traditional cereal-based product “Uhut” - April 15-17 - 2010 - SAU
16 ARZU ÇAĞRI MEHMETOĞLU; GÜLİZ HASKARACA; - “The Effect of Surfcera® Treatment on the Growth of Salmonella enteritidis on chicken skin” - 2009
7.7-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Bostancı, E. ve Haskaraca, G. - Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolünde Görüntü İşleme Teknolojilerinin Kullanımı - 2020
2 Demirok Soncu, E., Haskaraca, G., Köroğlu, E. ve Kolsarıcı, N. - Donmuş olarak depolanan kaplamalı tavuk burgerlerde oksidatif değişimler üzerine yeşil çay ekstraktının etkisi - 2014
3 Yaldırak, G. ve Kolsarıcı N. - Tüketicilerin kaplama tavuk eti tüketim alişkanlilarinin belirlenmesi - 2012
7.8-ULUSAL KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Haskaraca, G., Kolsarıcı, N. ve Demirok, S., E. - Sous vide teknolojisi ve et endüstrisinde kullanımı - 2014
2 Düsük sodyum içerikli tuz kürü hamsi üretimi. - Yaldırak, G., Kolsarıcı, N., Babaoğlu, A. S., Demirel, H.D., Erdoğan, İ. ve Tunçer, M. - 2012
2.13 B-BAŞARIYLA TAMAMLANAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJESİNDE (YALNIZCA AR-GE NİTELİĞİNDEKİ PROJELER) ARAŞTIRMACI OLMAK :
1 BAP-Sous Vide Teknolojinin Dönerin Kalite Karakteristikleri ile Soğuk ve Donmuş Depolama Stabilitesine Etkisi - Vol.40000 - 15B0443004 - 2015
2 BAP-Et ve Tavuk Dönerlerinde Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Farklı Pişirme Yöntem ve Sürelerinin Etkisi - Vol.80000 - 12B4343014 - 2012
3 TOVAG-Kaplamalı Tavuk Ürünlerinde Heterosiklik Aromatik Amin ve Akrilamid Oluşumu, Yeşil Çay Ekstraktı ve Mikrodalga Kullanımı ile Azaltılma Olanakları - 111O375 - 2011
4 Omca DEMİRKOL,Alev AKPINAR BORAZAN, Güliz YALDIRAK - Sakarya Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Sebzelerdeki Glutatyon ve C Vitamini Konsantrasyonu ve Bu Konsantrasyona Çeşitli Doldurma ve Kurutma Yöntemlerinin Etkisi - Vol.9000 - 7 - 2010-01-16-004 - 2010 - SAU-BAP -2010-01-16-004
5 Serap Coşansu AKDEMİR,Güliz YALDIRAK - Doğal Fermantasyonla Üretilen ޞalgam Suyunda Fermantasyon Sıcaklığının Biyojen Amin Oluşumu Üzerine Etkisi - Vol.1999 - 3 - FBLYTEZ 2011-50-01-061 - 2010 - SAU-FBYLTEZ -2010-50-01-035
5.10-ULUSLARARASI KARMA/GRUP SERGİ ETKİNLİĞİ :
1 Ph. D. Vijay K. JUNEJA - “Predictive Microbiology and Pathogen Modeling Program” - 2014
2 Ph.D. Vijay K. JUNEJA - “Predictive Microbiology For Food Safety” - 2014
3 Ph.D. Gustavo V. Barbosa-Canovas - “Gıdaların Steriliasyonu İçin Yeni Teknolojiler/ Advanced Technologies to Sterilize Foods” - 2012
4 Harran University, Middle East Technical University - “Second International Symposium and Workshop Series an Molecular Methods in Food Microbiology” - 2010
5.11-ULUSAL KARMA/GRUP SERGİ ETKİNLİĞİ :
1 T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı - Proje Döngüsü yönetimi - 2018
2 Kalder Bursa Şubesi - 6. Kalite ve Başarı Sempozyumu - 2008
3 KalDer Bursa Şubesi - 5. Kalite ve Başarı Sempozyumu - 2007
9.10-SSCI, SCI-EXP, AHCI, SCOPUS KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE HAKEMLİK :
1 LWT- Food Science and Technology - 2019
2 International Journal of Gastronomy and Food Science - 2019
3 Food Chemistry - 2019
4 International Journal of Food Processing and Preservation - 2019
5 LWT-Food Science and Technology - 2019
6 LWT-Food Science and Technology - 2019
7 LWT- Food Science and Technology - 2019
8 Food Chemistry - 2019
9 Food Research International - 2019
10 LWT-Food Science and Technology - 2018
11 FOOD CHEMISTRY - 2018
12 Food Research International - 2018
13 LWT-Food Science and Technology - 2017
14 LWT-Food Science and Technology - 2017
15 LWT- Food Science and Technology - 2017
16 LWT- Food Science and Technology - 2017
17 LWT- Food Science and Technology - 2017
18 LWT-Food Science and Technology - 2017
19 LWT-Food Science and Technology - 2016
20 LWT-Food Science and Technology - 2016
21 LWT- Food Science and Technology - 2016
10.4-ULUSLARARASI KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM, KONFERANS, FESTİVAL GİBİ ETKİNLİKLERİN BİLİM/SANAT/TASARIM KURULU TARAFINDAN VERİLEN ÖDÜL (ADINA BELGE DÜZENLENEN ÖĞRETİM ELEMANI BAŞVURABİLİR) :
1 En inovatif bildiri ödülü - II. International Conference on Different Aspects of Health "The Future of Health: Multidisciplinary Approaches" (ICDAH2021) - 2021
13.2-LİSANS DÜZEYİNDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 Gıda Mühendisliğine Giriş - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2019
2 Bitirme Çalışması - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2018
3 Gıda Mühendisliğine Giriş - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2018
4 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2018
5 Bitirme Çalışması - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2017
6 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ EĞİTİMİ - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.5 - ISSN : 1 - 2017
7 MÜHENDİSLİK DENEYİMİ UYGULAMASI - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2017
8 Gıda Mühendisliği Tasarımı - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2017
9 Gıda Mühendisliğine Giriş - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2017
10 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2017
13.5-EĞİTİM BİLGİLERİ :
1 Sous vide teknolojinin dönerin kalite karakteristikleri ve depolama stabilitesine etkisi - Ankara Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Doktora - 2016
2 Doğal fermantasyonla üretilen şalgam suyunda fermantasyon sıcaklığının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi - Sakarya Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Yüksek Lisans - 2011
3 Makarna üretim teknolojisi - Uludağ Üniversitesi - Ziraat Fakültesi - Lisans - 2008
14.2-ULUSLARARASI AKADEMİK ORGANİZASYON (KONGRE, SEMPOZYUM, YARIŞMA, PANEL VB. SANAT VE TASARIM ETKİNLİKLERİ, SPORTİF ORGANİZASYONLAR) YÜRÜTME/DÜZENLEME KURULUNDA YER ALMAK :
1 Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) "Öğretim Üyesi ve Araştırıcı Yetiştirilmesi Amacıyla Yurtdışına Gönderilecek Öğretim Elemanlarına Sağlanacak Destek" Yurt Dışı Araştırma Bursu - 2015-2015 - 2015
18.4-AKADEMİK BİLGİLERİ :
1 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Araştırma görevlisi - 2017
2 Ankara Üniversitesi - Mühendislik Fakültesi - Araştırma Görevlisi - 2011
3 Sakarya Üniversitesi - Mühendislik fakültesi - Araştırma gör. - 2009
BİLDİRİLER
Microbial Inactivation of Foodborne Pathogens by Ultrasound Technology
A Novel Approach in Poultry Carcass Decontamination: Ultrasound Technology
A Carcinogene Compound in Meat and Meat Products: Heterocyclic Aromatic Amines.
Et ve Et Ürünlerinin Kalite Kontrolünde Görüntü İşleme Teknolojilerinin Kullanımı.
Changes in Meat and Meat Product Consumptıon of Turkısh People Durıng THE COVID-19 Pandemic.
Online Meat Shopping Behavior of Turkish Adults During The COVID-19 Pandemic.
Factors Influencing Consumption of Meat in Turkey
The effect of brine in different salt and CaCl₂ concentrations on the sensorial and textural properties of braided cheese
An evaluation on Fish Consumption Habits: The case of Sakarya, Turkey
The Effects of Potassium Lactate on Quality Characteristics and Shelf Life of Misket Meatball
Role of Processing on Flavor Development in Meat
Physical, chemical and sensory quality of döner kebab processed by the sous vide method during refrigerated storage
THE EFFECT OF DIFFERENT PACKAGING METHOD AND MICROWAVE HEATING ON MICROBIOLOGICAL QUALITY OF “DÖNER” DURING COLD STORAGE
Doneness degree and cooking methods effects on nutritional and sensory quality of döner
A Traditional Turkish Meat Product: Inegöl Meatball and Changes in Quality Characteristics During Cold Storage
Volatile compounds of Inegöl meatball enriched with green tea extract during storage at 4°C
Influence of various packaging systems and microwave heating on quality characteristics of frozen döner
Marinasyon ve Sous Vide Pişirmenin Tavuk Eti Kalitesine Etkisi
Effect on quality changes of vacuum packaging and sous vide pasteurization in frozen stored doner kebab
Microbiological, physicochemical, and sensorial characteristics of sous vide “Döner”
Green tea extract as a natural antioxidant to retard lipid oxidation in inegöl meatball during refrigerated storage
MICROBIAL QUALITY OF TRADITIONAL TURKISH MEAT PRODUCT DÖNER COOKED UNDER DIFFERENT CONDITIONS
Formation of Heterocyclic Aromatic Amines in Döner Cooked with Different Methods and Times
Tavuk eti kalitesi üzerine dondurma ve buz çözümünün etkisi
Tavuk dönerlerde farklı pişirme yöntemleri ve sürelerinin heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi
Effect of green tea extract and microwave pre-cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products
Turkey kavurma production and effects of synthetic and natural antioxidants on oxidative changes in kavurma during refrigerated storage
Kaplamalı Tavuk Ürünlerinde Üretim Prosesi Boyunca Bazı Kalite Parametrelerindeki Değişimler
The effect of temperature and salt concentration on the formation of biogenic amine in traditionally fermented shalgam
Biogenic amine content of shalgam sold in Turkey
Geleneksel Bir Tahıl ürünü “Uhut”
The effect of surfcera® treatment on the growth of Salmonella enteritidis on chicken skin
The effect of surfcera® treatment on the growth of Listeria monocytogenes on frankfurters
MAKALELER
Development and characterization of sustainable-active-edible-bio based films from orange and pomegranate peel waste for food packaging: Effects of particle size and acid/plasticizer concentrations
Development of real time-pH sensitive intelligent indicators for monitoring chicken breast freshness/spoilage using real packaging practices
EVALUATION OF FACTORS AFFECTING CONSUMERS POULTRY MEAT CONSUMPTION HABITS AND PERCEPTIONS AND POULTRY BREEDING PROCESSES
Fabrication and validation of CO2-sensitive indicator to monitor the freshness of poultry meat
Sous-vide cooking: Effects on seafood quality and combination with other hurdles
Changes in Food Supply and Consumption Practices of People in Turkey During the COVID-19 Pandemic
Effects of the COVID-19 Pandemic on Eating and Meat Consumption Habits of Turkish Adults
Effects of the COVID-19 Pandemic on Eating and Meat Consumption Habits of Turkish Adults
CHANGES IN THE ONLINE FOOD AND MEAT SHOPPING HABITS OF TURKISH ADULTS DURING COVID-19 PANDEMIC
Formation of heterocyclic aromatic amines in doner kebab cooked with different methods at varying degrees of doneness
An assessment of the microbial quality of “döner kebab” during cold storage: Effects of different packaging methods and microwave heating before consumption
The effects of grapefruit seed extract on the thermal inactivation of Listeria monocytogenes in sous-vide processed döner kebabs
Presence of acrylamide and heterocyclic aromatic amines in breaded chicken meat products and dietary exposure of Turkish population from Ankara based on the food frequency questionnaire study
Heterocyclic aromatic amines content in chicken burgers and chicken nuggets sold in fast food restaurants and effects of green tea extract and microwave thawing on their formation
DONMUŞ DEPOLANAN TAVUK BURGERLERDE YEŞİL ÇAY EKSTRAKTININ LİPOLİTİK DEĞİŞİMLER VE MİKROBİYEL İNHİBİSYON ÜZERİNE ETKİSİ
Effect of green tea extract and microwave pre cooking on the formation of heterocyclic aromatic amines in fried chicken meat products
Sous Vide Teknolojisi ve Et Teknolojisine Uygulama Olanakları
Incidence of Listeria monocytogenes and Escherichia coli O157:H7 in two Kasar Cheese processing environments
INHIBITION OF LISTERIA MONOCYTOGENES AND ESCHERICHIA COLI O157:H7 ON FRANKFURTERS USING SCALLOP-SHELL POWDER
ÖDÜL
en inovatif bildiri ödülü
ARAŞTIRMA PROJELERİ
Kısa sürede bozulan bir gıdanın bozulma mekanizmasının incelenmesi ve bozulma sonucu ortaya çıkacak metabolitlerin (karbondioksit ve uçucu aminler gibi gazların) varlığında görsel olarak belirgin bir renk değişimi gerçekleştirecek boya-bağlayıcı bazlı kimyasal sensörün (prototip akıllı etiketin) geliştirilmesi ”
Sous Vide Teknolojinin Dönerin Kalite Karakteristikleri ve Depolama Stabilitesine Etkisi
Et ve Tavuk Dönerlerinde Heterosiklik Aromatik Amin Oluşumu Üzerine Farklı Pişirme Yöntem ve Sürelerinin Etkisi
Humik Asit İçeren Ekmek ve Kek Üretimi
Kaplamalı tavuk ürünlerinde heterosiklik aromatik amin ve akrilamid oluşumu yeşil çay ekstraktı ve mikrodalga kullanımı ile azaltılma olanakları
Doğal fermantasyonla üretilen şalgam suyunda fermantasyon sıcaklığınınbiyojen amin oluşumu üzerine etkisi
Sakarya Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Sebzelerdeki Glutatyon ve C Vitamini Konsantrasyonu ve Bu Konsantrasyona Çeşitli Doldurma ve Kurutma Yöntemlerinin Etkisi
UZMANLIK ALANLARI
Et Teknolojisi ,Gıda Teknolojileri ,Gıda Mikrobiyolojisi